«В обхід» ППО: зрадниця готувала ракетний удар по Одесі – СБУ

11:03, 07.03.2024
«В обхід» ППО: зрадниця готувала ракетний удар по Одесі – СБУ

СБУ затримала агентку рф, яка готувала нову ракетну атаку по Одесі. (Фото: сайт СБУ)

Контррозвідка Служби безпеки затримала російську агентку, яка готувала нову повітряну атаку рф на цивільну інфраструктуру Одеси.

 

Як інформує УМ, про це 7 березня повідомили на сайті СБУ.

 

«Щоб «обійти» українську ППО під час удару, окупанти доручили своїй поплічниці виявити локації протиповітряних комплексів на території обласного центру.

 

Насамперед агресора цікавили можливі координати зенітно-ракетних установок на прибережній території міста.

 

Також загарбники намагались дізнатися про наявність у місцевих портах військових суден, які оснащені засобами протиповітряної оборони.

 

Отримані відомості окупанти планували «врахувати» у ході підготовки нових атак на місто, в тому числі із застосуванням крилатих ракет та дронів-камікадзе типу Shahed», - сказано, зокрема, в повідомлені, СБУ.

 

Служба безпеки своєчасно викрила ворожі плани і запобігла їхній реалізації.

 

Перед затриманням російської агентки всі її злочинні дії були поетапно задокументовані з «перших кроків» розвідувальної активності.

 

Це дозволило завчасно поінформувати командування Сил оборони про нову загрозу повітряних ударів та підготуватися до захисту.

 

У ході документування розвідувально-підривної діяльності ворожої агентки було встановлено особу її російського куратора. Ним виявився очільник розвідгрупи угруповання російських військ, яке дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

 

Встановлено, що агресор дистанційно залучив одеситку до співпраці у січні цього року як ідеологічну прихильницю рашизму.

 

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

 

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

 

Як повідомляла УМ, «Кріт» у ЗСУ збирав розвіддані й намагався втекти до Придністров’я.