У перший день весни: Навального поховають у Москві

14:11, 28.02.2024
У перший день весни: Навального поховають у Москві

Навального поховають у Москві 1 березня: могила російського опозиціонера буде на Борисівському цвинтарі.

У Москві в п’ятницю, 1 березня, прощатимуться із російським опозиціонером Олексієм Навальним.

 

Як інформує УМ, про це 28 лютого повідомила його прессекретарка Кіра Ярмиш у соцмережі Х.

 

Дружина померлого політика Юлія Навальна, сьогодні, 28 лютого, виступила на пленарному засіданні Європарламенту, написало видання «Медуза». Юлія закликала об’єднатися для того, щоб притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.

 

Крім цього, очікується, що у четвер, 29 лютого, Європейський парламент ухвалить резолюцію у зв’язку зі смертю Олексія Навального. У документі буде йтися про необхідність вживання заходів «на підтримку політичних в’язнів та громадянського суспільства, яке зазнає утисків» у Росії.

 

Нагадаємо, що 16 лютого російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний.

 

Російське видання «Медуза» повідомило, що станом на ранок 19 лютого матері Олексія Навального та його адвокату все ще не віддали тіло для поховання. Раніше їх не пустили до моргу в місті Салехард, де, можливо, могли зберігати тіло померлого.

 

На зустрічі з журналістами прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у відповідь на запитання про видачу тіла Навального заявив, що це питання не належить до компетенції Кремля.

 

За словами російської судмедекспертки Ольги Фатєєвої, органи слідства іноді роками не дозволяють видачу тіла, щоб приховати сліди справжніх причин смерті.

 

19 лютого Юлія Навальна, дружина російського опозиційного політика Олексія Навального, виступила із заявою, у якій оголосила, що продовжуватиме справу свого чоловіка.

 

Як повідомляла УМ, Навального планували обміняти на ФСБшника.