Пекельна «мобілізація»: у ТЦК Самбора утримували 4 чоловіків і змушували пройти ВЛК

14:26, 22.02.2024
Пекельна «мобілізація»: у ТЦК Самбора утримували 4 чоловіків і змушували пройти ВЛК

Один із постраждалих чоловіків. (Фото: сайт ОГ.)

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх військовослужбовців Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

Як інформує УМ, про це 22 лютого повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора на сайті відомства.

 

Слідство встановило, що обвинувачені у вересні 2023 року упродовж кількох днів незаконно утримували чотирьох військовозобов’язаних, яких намагались змусити пройти військово-лікарську комісію та мобілізуватись до Збройних Сил України. Вони зачинили чоловіків у кімнаті, погрожували, залякували й били.

 

"Цих чоловіків напередодні затримали прикордонники за спробу нелегально перетнути кордон із Польщею. Їх доставили до приміщення військкомату для взяття на військовий облік. Факт потенційної втечі з України у час війни викликав агресію у військових", - йдеться у повідомленні.

 

Одному з них інкримінують незаконне позбавлення волі людини і катування (ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 127 КК України), а іншому – бездіяльність військової влади (4 ст. 426 КК України). Наразі обвинувачені перебувають під нічним домашнім арештом.

 

Як повідомляла УМ, РНБО спростовує чутки про примусову мобілізацію українських жінок.