Одна з ліній живлення ЗАЕС пошкоджена внаслідок обстрілу

12:36, 21.02.2024
Одна з ліній живлення ЗАЕС пошкоджена внаслідок обстрілу

Після чергового обстрілу росіян, пошкоджено лінію Запорізької атомної станції. Фахівці «Укренерго» вже встановили характер ушкоджень.

Одна із ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою пошкоджена через російський обстріл.

 

Як інформує УМ, про це 21 лютого повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

 

"Після чергового обстрілу росіян, пошкоджено лінію, яка забезпечувала енергоживлення Запорізької атомної станції. Фахівці «Укренерго» встановили характер ушкоджень. Оскільки в районі йдуть бойові дії, аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових. Наразі зв’язок ЗАЕС з енергосистемою забезпечується лише по одній лінії електропередачі", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що у середу, 21 лютого, дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Максимальне споживання 20 лютого було на 1% більшим за добовий максимум 19 лютого. Станом на 9:00 21 лютого рівень споживання електроенергії на 0,5% нижчий за відповідний показник попереднього дня.

 

Експорт електроенергії 21 лютого здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 3 058 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Польщі та Молдови загальним обсягом 1 464 МВт-год.

 

Нагадаємо, що енергетики упродовж доби 19 лютого заживили частину споживачів у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях, які залишилися без світла через бойові дії.

 

Як повідомляла УМ, МАГАТЕ підтримала резолюцію про повернення ЗАЕС під контроль України.