Зеленський хоче повернути мільйони біженців в Україну

12:05, 17.02.2024
Зеленський хоче повернути мільйони біженців в Україну

Українці Латвії. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що якщо Україна отримає достатньо західних систем ППО, то зможе повернути українських біженців додому.

 

Як інформє Україна молода, про це глава держави заявив під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, передає Офіс президента у суботу.

 

"Дехто заявляв, що немає ефективної оборони від російських ракет. Але ми точно знаємо, що Patriot та інші західні системи ППО можуть збивати будь-які російські ракети.

 

І якщо буде достатньо систем ППО в Україні, ми зможемо повернути додому мільйони українців, мільйони наших людей, наших біженців. І дякую вам за ваше ставлення у ваших країнах до усіх наших людей", - зазначив президент України.

 

Отже влада пов’язує питання повернення біженців до України виключно з питаннями безпеки, а не з соціально-економічним становищем у державі.

 

Як повідомляла "УМ", у січні, під час візиту до країн Балтії Зеленський закликав чоловіків повернутися в Україну, щоб воювати або платити податки

 

Згодом перша леді Олена Зеленська заявила, що неправильно силувати людей повертатися, коли їм немає куди повертатися. Та ще й якщо життю українців загрожує небезпека.