КДБ Білорусі запровадило режим контртерористичної операції на Гомельщині

14:05, 15.02.2024
КДБ Білорусі запровадило режим контртерористичної операції на Гомельщині

На Гомельщині проведуть чергові нескінчені навчання, які проводяться в Білорусі постійно. (Фото з відкритих джерел)

Комітет державної безпеки (КДБ) Білорусі запровадив режим контртерористичної операції у Лельчицькому районі Гомельської області, що межує з Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє білоруське державне інформаційне агентство Белта у четвер.

 

Лельчицький район знаходиться біля кордону з Україною, з ним межує Житомирська та Рівненська області.

 

"Населення району просять зберігати спокій і підкорятися вимогам співробітників силових структур", - йдеться у повідомленні КДБ.

 

Однак ні білоруські ЗМІ, ні КДБ не повідомляють про причини введення режиму контртерористичної операції.

 

У місцевому райвиконкомі лише зазначили, що режим контртерористичної операції запроваджено в межах навчань.

 

Водночас речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко у коментарі українським ЗМІ заявив, що прикордонники не фіксують якихось активних дій на кордоні з Білоруссю, ситуація є контрольованою.

 

"Інформація про запровадження в одному з районів Гомельської області Білорусі, що межує з кордоном України, режиму контртерористичної операції більше схожа на привернення уваги.

 

За наявною інформацією, в цьому районі на території РБ планувалося проведення якихось чергових нескінченних навчань, які проводяться в Білорусі постійно. Не виключено, що ці навчання вони вирішили назвати контртерористичним режимом.

 

Однак якоїсь значної активності по той бік кордону ми не спостерігаємо. Ми продовжуємо укріплювати наш кордон і пильно його обороняти, аби не допустити жодних провокацій", - поінформував полковник Демченко.

 

Як повідомляла "УМ", міністри оборони Естонії, Латвії та Литви схвалили створення спільної балтійської оборонної зони вздовж кордону між росією та Білоруссю