Мобілізація засуджених: Мінʼюст запропонує «радикальніші» кроки

12:28, 15.02.2024
Мобілізація засуджених: Мінʼюст запропонує «радикальніші» кроки

Денис Малюська:йдеться про десятки тисяч засуджених людей.

Міністерство юстиції України запропонує «радикальніші» кроки щодо мобілізації засуджених.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.

 

За його словами, те, що хтось вчинив злочин, відбув покарання, яке не обовʼязково є увʼязненням, і наразі перебуває на волі або й завжди там був, не є приводом «не захищати Батьківщину».

 

Денис Малюська додав, що йдеться про десятки тисяч засуджених людей і що він не розуміє, чому всі інші мають воювати, а колишні правопорушники — ні.

 

«У будь-якому разі рішення про те, щоб мобілізувати чи не мобілізувати громадянина із судимістю, має ухвалювати не такий громадянин, а наші, власне, органи ТЦК, які займаються комплектуванням армії. Це наша позиція, і ми будемо просити депутатів підтримати це», — заявив міністр.

 

Також відомство працює над питанням мобілізації увʼязнених з дещо іншим підходом: ТЦК повинні самі визначати, хто з увʼязнених їм потрібен, а хто — ні.

 

Нагадаємо, що 7 лютого Рада ухвалила в першому читанні оновлений законопроєкт про мобілізацію. Ось що він передбачає. Там, зокрема, йдеться про добровільну мобілізацію засуджених і тих, хто звільнений від відбування покарання з випробуванням.

 

Як повідомляла УМ, Третє дихання: мобілізація-2024.