Зеленський на Дніпропетровщині відвідав розташування ПвК «Схід» і нагородив пілотів

17:58, 04.02.2024
Зеленський на Дніпропетровщині відвідав розташування ПвК «Схід» і нагородив пілотів

Володимир Зеленський також поспілкувався з військовими й нагородив бойових пілотів (Фото: сайт ОП)

У межах робочої поїздки на Дніпропетровщину Президент України Володимир Зеленський 4 лютого відвідав розташування Повітряного командування «Схід» Збройних Сил України та вручив державні нагороди пілотам.

 

Як інформує УМ, про це 4 лютого повідомили на сайті ОП.

 

Глава держави заслухав доповідь командувача ПвК «Схід» Івана Теребухи щодо прикриття з повітря міст і громад, об’єктів критичної інфраструктури та лінії фронту.

 

Президентові розповіли деталі серії російських атак із використанням БпЛА на об’єкти у Дніпропетровській області та заходи з підсилення ефективності роботи українських мобільних вогневих груп і радіоелектронної боротьби для відбиття ударів ворожих дронів.

 

Також обговорювалися особливості застосування західних і гібридних систем ППО, перспективи зміцнення спроможностей ПвК «Схід» з урахуванням майбутніх надходжень озброєння.

 

Володимир Зеленський також поспілкувався з військовими й нагородив бойових пілотів. Захисники неба отримали з рук Глави держави ордени Богдана Хмельницького І-ІІ ступенів та «За мужність» І ступеня.

 

«Я бачу перед собою потужних воїнів, які захищають наше небо і з неба захищають Україну, наші домівки, наших людей – дітей і дорослих. Дякую за ваші влучні дії, за знищення ворога. Бажаю вам усім здоров’я та перемоги. І побратимам вашим також перекажіть нашу подяку», – сказав Глава держави.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський у Запоріжжі представив «новоспеченого» голову ОДА Федорова.