НПЗ у Волгограді атакували безпілотники СБУ

14:16, 03.02.2024
НПЗ у Волгограді атакували безпілотники СБУ

НПЗ у Волгограді втратив значну частину виробничої потужності. (Фото з відкритих джерел)

Масштабна пожежа на нафто-переробному заводі (НПЗ) у російському Волгограді стала результатом успішної атаки безпілотників СБУ.

 

Це один найбільших російських нафтопереробних заводів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють джерела агентства Інтерфакс-Україна в суботу.

 

Зазначається, що два безпілотники уразили установку первинної переробки нафти, без якої завод втратить значну частину виробничої потужності.

 

"СБУ продовжує системно знищувати інфраструктуру, яку росія використовує для ведення війни в Україні. Б'ючи по нафтопереробних заводах, які працюють на російський військово-промисловий комплекс, ми не тільки перерізаємо логістику постачання пального для ворожої техніки, а й скорочуємо наповнення російського бюджету. "Бавовни" на російських НПЗ триватимуть", - повідомляє джерело.

 

Раніше, наприкінці січня, безпілотники СБУ атакували морський термінал у російському Усть-Лузі та нафтопереробний завод у Туапсе. Ці атаки майже на третину скоротили російський експорт нафтопродуктів.

 

Як повідомляла «УМ», днями Повітряні сили ЗСУ вразили щонайменше три ворожі літаки росіян, а також особовий склад в окупованому Криму на аеродромі "Бельбек".