Озброєні» бодікамерами представники ТЦК «полюватимуть» вулицями Львівщини

14:29, 31.01.2024
Озброєні» бодікамерами представники ТЦК «полюватимуть» вулицями Львівщини

На Львівщині представники ТЦК носитимуть бодікамери.

Військові, які займаються мобілізаційними заходами у Львові та області, будуть використовувати бодікамери. Записи аналізуватимуть у разі розбору конфліктних ситуацій.

 

Як інформує УМ, про це 31 січня повідомили Львівський обласний ТЦК та СП у Фейсбуці.

 

«Тепер військовослужбовці Збройних сил України, перед якими стоїть завдання Генерального штабу, щодо мобілізації населення Львівської області під час щоденних патрулювань та оповіщення громадян, будуть використовувати бодікамери», — йдеться у повідомленні.

 

Відеозаписи потім потраплятимуть до територіального центру комплектування на випадок, якщо виникне необхідність проаналізувати та обʼєктивно розбиратися в конфліктних ситуаціях.

 

«Звертаємось до  громадян, що не свідомо ставляться до виконання своїх конституційних обов’язків і майже за два роки повномасштабної війни й досі не стали на військовий облік, виправдовуючи свою безвідповідальність повторюванням повідомлень і тез, які активно ширяться ворожими ІПСО та направлені на зрив мобілізаційних заходів.

 

Майте на увазі, що під час патрулювань відео, що записані з бодікамер, будуть потрапляти до територіального центру комплектування на випадок, якщо виникне необхідність проаналізувати подію що трапилась і об’єктивно розбиратись у конфліктних ситуаціях», - сказано в повідомлені.

 

Як повідомляла УМ, Закон про мобілізацію: Рада і Генштаб пропонують призов з 25 років на 36 місяців.