Підпали військкоматів у рф засвідчують недовіру росіян до влади - британська розвідка

12:27, 28.01.2024
Підпали військкоматів у рф засвідчують недовіру росіян до влади - британська розвідка

Один із багатьох випадків підпалу військкомату у росії.

Про недовіру до обіцянки президента володимира путіна не проводити нову хвилю мобілізації може свідчити збільшення числа нападів на військкомати й подібні установи в росії.

 

Як інформує УМ, про це 28 січня у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

 

"22 січня російська влада повідомила про 220 нападів на військкомати з початку повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року. За даними видання Медіазона, підтверджено 113 атак на військкомати з 26 липня 2023 року. Такі цифри засвідчують збільшення вдвічі підпалів військкоматів у РФ за останні шість місяців", - заявили у британському відомстві.

 

Також зазначається, що директор служби зовнішньої розвідки (СВР) Росії Сергій Наришкін звинувачує винних у підпалах у діях за вказівкою західних чиновників. Однак, на думку експертів, збільшення нападів є дуже ймовірним через посилення почуття незадоволення війною серед російського населення, особливо тих, хто буде мобілізований у разі оголошення другої хвилі мобілізації.

 

Крім того, частину виконавців цих атак звинуватили в тероризмі й зраді.

 

"Нова мобілізація буде суперечити обіцянці Путіна від 14 грудня 2023 року про те, що нової хвилі не буде, – атаки з високою ймовірністю свідчать про брак довіри до цих обіцянок", - зазначає міноборони Британії.

 

Як повідомляла УМ, у росії продовжують палити військкомати невідомі «пацифісти».