У Києві через ракетний удар постраждали 18 людей, є руйнування й пожежі, фото

10:41, 23.01.2024
У Києві через ракетний удар постраждали 18 людей, є руйнування й пожежі, фото

Наслідки атаки на Київ в одному із районів столиці.

Внаслідок ракетного удару російських варварів 23 січня по Києву постраждали 18 людей, серед них - дитина. Інформація про загиблу жінку не підтвердилася.

 

Як інформує УМ, про це 23 січня повідомив мер Віталій Кличко у Telegram.

 

«У Києві внаслідок російської ракетної атаки станом на цю годину постраждали 18 людей. Із них 13 – госпіталізовані, в тому числі троє дітей. Тринадцятирічному хлопцю та чотирьом дорослим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доправили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу. Наразі постраждала жива», – написав мер столиці.

 

У Святошинському районі Києві внаслідок падіння уламків пошкоджено балкони з 1 до 5 поверху житлового будинку та 4 квартири. В іншому будинку виявили нерозірвану бойову частину ракети – мешканців евакуювали. Крім того, спалахнула нежитлова двоповерхова будівля та автомобілі.

 

У Солом'янському районі у багатоквартирному будинку вибуховою хвилею вибило вікна, у кількох квартирах сталося загоряння. Зруйновано двоповерхову нежитлову будівлю.

 

 

У Печерському районі внаслідок влучання у нежитлову будівлю сталася пожежа. Там постраждала одна людина.

 

У Дарницькому районі уламки впали, у тому числі на дах 9-поверхового житлового будинку та поблизу території дитячого садка.

 

У військовій адміністрації додали, що спочатку росіяни запустили по столиці крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 (двома хвилями), а потім балістичні ракети наземного базування. Сили ППО вразили майже два десятки повітряних цілей.

 

Раніше у військовій адміністрації заявили, що внаслідок атаки на Київ загинула жінка.

 

Крім того, окупанти вранці у вівторок 23 січня двічі обстріляли Харків, були влучання у два багатоквартирні житлові будинки. Є загиблі та багато поранених.

 

Як повідомляла УМ, із 41 українська ППО знищила 21 ворожу ракету.