Дуда і Науседа у Вільнюсі говоритимуть про ситуацію в Україні

07:22, 21.01.2024
Дуда і Науседа у Вільнюсі говоритимуть про ситуацію в Україні

У Литві вже чекають на участь президента Польщі в урочистостях. (Фото Офісу президента)

Президенти Польщі і Литви Анджей Дуда і Гітанас Науседа обговорять ситуацію в Україні, а також перспективи європейської і євроатлантичної інтеграції України під час зустрічі у Вільнюсі в неділю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Мєшко Павляк у соцмережах в ніч на неділю.

 

За його словами, Дуда у Вільнюсі візьме участь в урочистих заходах з нагоди 161-ї річниці початку Січневого повстання.

 

У цих урочистостях братимуть також участь українська та білоруська делегація, яку представлятиме лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська.

 

Пан Павляк повідомив, що під час зустрічі президентів Дуди і Науседи домінуватимуть питання безпеки.

 

 

"Поза сумнівом, головними темами розмов будуть питання безпеки, підготовки до саміту НАТО, ситуація в Україні, питання вступу України до ЄС, а також можливого вступу до НАТО",- заявив голова Бюро.

 

Нагадаємо, Січневе повстання тривало протягом 1863-1864 років на землях колишньої Речі Посполитої проти царської Росії. Разом із поляками у повстанні взяли участь українці, литовці і білоруси. Повстання завершилося поразкою повстанців.

 

 
Як повідомляла "УМ", міністри оборони трьох країн країн Балтії - Естонії, Латвії та Литви схвалили створення спільної балтійської оборонної зони вздовж кордону між росією та Білоруссю