У Румунії заблокували черговий пункт пропуску для українських вантажівок

12:25, 18.01.2024
У Румунії заблокували черговий пункт пропуску для українських вантажівок

"Війна" на кордоні України й Євросоюзу триває: найбільше потерпають водії українських вантажівок.

Для українських вантажівок рух через пункт пропуску "Дякове"  ускладнився через блокування напрямку на території Румунії

 

Як інформує УМ, про це повідомив 18 січня речник Держприкордонслужби Андрій Демченко  в ефірі телемарафону.

 

За словами офіцера, 18 січня від Прикордонної поліції Румунії надійшла інформація про блокування напрямку перед пунктом пропуску "Халмеу", що навпроти українського "Дякове" в Закарпатській області.

 

Учасники акції – представники агросектору та автоперевізники блокують рух для вантажівок. О 10.30 учасники цих дій перекрили проїзд автошляхом до кордону великою сільськогосподарською технікою.

 

"Причини та орієнтовна тривалість таких дій не повідомлялися.

 

Прикордонники України здійснюють взаємодію з румунськими колегами,  щодо подальших пропускних операцій для вантажівок.

 

За наявною інформацією значної черги з вантажних транспортних засобів на території Румунії в напрямку України поки не відмічається.

 

Також відмітимо, що в пункті пропуску "Дякове" для вантажних транспортних засобів на виїзд з України діє "Є-черга". На даний час в ній зареєстровано близько 600 автомобілів.

 

Рух на в’їзд з України вантажних транспортних засобів румунська сторона тимчасово призупинила з метою недопущення блокування проїзду інших категорій транспорту. Також на даний час здійснюється пропуск вантажівок, які прямують на територію України. Проте ускладнення руху може виникнути в обох напрямках.

 

Пропуск легкових автомобілів, пасажирських та автобусів здійснюється в звичайному режимі", - сказав Демченко.

 

Нагадаємо, що блокування руху для вантажівок на території Румунії на кордоні з Україною також продовжується по напрямку ще двох пунктів пропуску – "Сірет-Порубне" та "Вікову-де-Сус – Красноїльськ".

 

Як повідомляла УМ, на кордоні з Україною виник «корок» з трьох тисяч вантажівок.