Справу депутатів-ухилянтів Київради передано до суду – ДБР

10:08, 16.01.2024
Справу депутатів-ухилянтів Київради передано до суду – ДБР

ДБР завершило розслідування справи про ухиляння від військової служби депутатами Київради. (Фото: сайт ДБР)

Працівники ДБР завершили розслідування ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради за допомоги керівника апарату Київської міської військової адміністрації та командира військової частини.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба ДБР на сайті відомства.

 

"Слідчі встановили, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

 

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового "відрядження" трьом депутатам та одному з їх помічників до КМВА. В оборудці був задіяний й командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією", - йдеться в повідомленні.

 

Так, троє депутатів та помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України), а керівник апарату Київської міської військової адміністрації у сприянні в ухиленні.

 

Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень (ст. 365 КК України).

 

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

 

Як повідомляла УМ, Молдова лише снитиметься: десяток ухилянтів прагнули переплисти Дністер.