На кордоні з Україною виник «корок» з трьох тисяч вантажівок

14:10, 13.01.2024
На кордоні з Україною виник «корок» з трьох тисяч вантажівок

Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська-Гребенне», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ». (Фото з відкритих джерел)

Понад 2 тисячі вантажівок стоять загалом у чергах на кордоні України та Польщі, а на інших ділянках кордону - близько тисячі фур.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі Укрінформу в суботу.

 

«Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська-Гребенне», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ». За інформацією польських прикордонників станом на ранок 850 вантажівок перебувають в чергах на цих трьох напрямках в бік України», - сказав речник.

 

Пан Демченко нагадує, що 6 січня близько 21.00  був розблокований рух на напрямку пункту пропуску "Шегині – Медика", але черги ще залишаються – станом на ранок сьогодні 1 200 вантажівок.

 

На інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується. Черга зберігається на території Словаччини в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород».

 

Станом на ранок сьогодні близько 450 вантажівок. Також черга з вантажівок на території Угорщини на напрямку пункту пропуску «Тиса» - 500 вантажівок, сказав речник ДПСУ.

 

Як повідомляла «УМ», 6 січня міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський підписав із представниками руху «Ошукане село» угоду щодо припинення блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.