У рф підтвердили ліквідацію 23 військових у Криму - ЗМІ

12:24, 05.01.2024
У рф підтвердили ліквідацію 23 військових у Криму - ЗМІ

Результати удари ЗСУ 4 січня поблизу Севастополя. (Фото: Телеграм Крымский ветер)

Ліквідацію 23 своїх військових під час учорашнього (4 січня) українського удару по тимчасово окупованому Криму підтвердили у росії. Серед них є високопоставлені офіцери та «спецназ».

 

Як інформує УМ, про це повідомив 5 січня Телеграм-канал "Крымский ветер" з посиланням на російські пабліки.

 

«Попали в ціль. Постраждали військові об'єкти в Сакському районі та неподалік Севастополя… На двох об'єктах загинули 23 військових», - йдеться у повідомленні.

 

За твердженнями російських ЗМІ, в четвер ЗСУ вдарили по військових цілях у Криму 10 ракетами, з яких три перехопити не вдалося. Серед «200-х» виявилося п'ять високопоставлених офіцерів ЗС Росії і як мінімум дев'ять спецпризначенців.

 

Росіяни скаржаться, що "протиповітряна система Росії в Криму ослаблена, у зв'язку з чим очікуються найближчим часом нові успішні удари ЗСУ".

 

У свою чергу керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Суспільне Спротив" заявила, що внаслідок атаки на військові об'єкти російських окупантів у Криму 4 січня був уражений не лише командний пункт, але й завдані серйозні пошкодження системі захисту. Сили оборони України працювали й за напрямком нової дислокації "Шахедів" на півострові.

 

"Не тільки один командний пункт уражений, дійсно потужна бойова робота відбулась за минулу добу, в тому числі і нанесено серйозне пошкодження системи захисту на кримському півострові", - сказала Гуменюк.

 

Як повідомляла УМ, Збройні сили України 4 січня 2023 року близько 15:00 уразили командний пункт з’єднання російських окупаційних військ поблизу Севастополя.