Білоруська визвольна армія: добровольці воюють за Україну і планують повалити режим Лукашенка

17:42, 03.01.2024
Білоруська визвольна армія: добровольці воюють за Україну і планують повалити режим Лукашенка

Білоруські добровольці, які нині ведуть збройну боротьбу за Україну, надалі стануть повноцінною армією, яка звільнятиме Білорусь.

 

Нещодавно у Києві вони презентували нову символіку, уніформу та звання для майбутньої  Білоруської визвольної армії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє позиційне видання "Наша Ніва", яке дізналося деталі майбутнього Білоруської визвольної армії (БВА).

 

Зокрема, боєць з позивним "Туман" розказав, що означає нова символіка, та який сенс в неї вкладають. Була показана парадна та бойова форма Білоруської визвольної армії: кокарди, петлиці, нарукавні знаки приналежності, звання, знаки відзнак в боях та інше. Була показана уніформа сірого кольору, яка призначена для бійців, що нині воюють за Україну.

 

Білоруська визвольна армія — це сила, яка буде звільняти Білорусь. Зараз бійці воюють за Україну та зареєстрували громадське обʼєднання. Проте надалі вони хочуть стати повноцінною армією. Тому зараз символіку можна побачити лише на їхній техніці, а все інше існує на рівні концепту.

 

 

"Сьогодні весь білоруський народ чинить опір злочинному режиму, що діє в інтересах іноземної держави, путінської Росії. Тому БВА не буде армією в академічному розумінні цього слова, це організація народної боротьби за відновлення законності, демократичного конституційного ладу і незалежності Білорусі. Тут знайдуть своє місце і цивільний волонтер, і генерал", — пояснює "Туман".

 

Організатори планують, що в майбутньому визвольна армія стане воєнним формуванням, а не суспільним обʼєднанням. Назва "Білоруська визвольна армія" обʼєднує військових різних епох. Основна мета — звільнення Білорусі. Зазначається, що українські геральдисти високо оцінили символіку, яку показали організатори.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську тотальний погром усього білоруського