Президентка Словаччини та Глава МЗС Польщі закликали надати Україні далекобійні ракети

09:49, 03.01.2024
Президентка Словаччини та Глава МЗС Польщі закликали надати Україні далекобійні ракети

Президент Словаччини Зузана Чапутова та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявили, що Україні треба дати далекобійні ракети, щоб відповіти Путіну мовою, яку він розуміє

Коментуючи масовану ракетну атаку рф 2 січня Президент Словаччини Зузана Чапутова наголосила на важливості допомоги Україні в її захисті від російської агресії.

 

Як інформує УМ, про це 3 січня вона написала у соцмережі X.

 

«Ще один Новий рік, ще одне звірство. рф випустила рекордну кількість ракет та безпілотників по містах та селах України, щоб тероризувати мирне населення. Найкращий спосіб гарантувати, що агресія Москви не триватиме ще один рік — це надати Україні засоби, необхідні для самооборони», - йдеться у повідомленні.

 

У свою чергу глава МЗС ПольщіРадослав Сікорський переконаний, що Україні треба дати далекобійні ракети, щоб відповіти Путіну мовою, яку він розуміє 

 

Світ має посилити санкції проти росії і надати Україні ракети дальнього радіусу дії після масованої атаки РФ по Україні 2 січня, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

 

 

Про це він написав у середу, 3 січня, у Twitter (X).

 

"Ми повинні відповісти на останню атаку по Україні мовою, яку розуміє Путін", - зазначив Сікорський.

 

Він закликав посилити санкції проти РФ, щоб Москва не могла "створювати нову зброю з контрабандних компонентів", а також надати Києву ракети дальнього радіусу дії, які дозволять Україні знищити пускові майданчики й командні центри.

 

Нагадаємо, що раніше словацька президентка Зузана Чапутова, коментуючи масовану ракетну атаку РФ 2 січня, наголосила на важливості допомоги Україні в її захисті від російської агресії.

 

Як повідомляла УМ, зранку 2 січня росія масовано атакувала ракетами Україну. У Києві зафіксовано падіння уламків ракет у Печерському, Оболонському, Голосіївському та Святошинському районах. Також є влучання у Харкові.