Жахливі наслідки масованого удару: Зеленський оприлюднив кількість загиблих і поранених

11:46, 02.01.2024
Жахливі наслідки масованого удару: Зеленський оприлюднив кількість загиблих і поранених

Наслідки ракетної атаки по Харкову 2 січня. (Фото: Офіс генерального прокурора)

Вранці у вівторок, 2 січня, Президент Володимир Зеленський повідомив, що в результаті чергового російського удару по Україні на даний час відомо про 4 загиблих і 92 поранених.

 

Як інформує УМ, про це 2 січня повідомив Зеленський у Facebook.

 

«: "Зараз триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби. Понад 500 рятувальників ДСНС України, комунальні служби, енергетики, поліцейські. Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким», - сказано, зокрема, в повідомлені Зеленського.

 

Президент нагадав, що з 31 грудня російські загарбникик застосували вже близько 170 "шахедів" і десятки ракет різних типів. Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних обʼєктах.

 

"Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не "петріоти" та інші захисні системи", - зазначив Зеленський.

 

Він також наголосив, що цього року Україна продовжить роботу з усіма у світі, "хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

 

"Держава-терорист повинна відчути наслідки того, що вона робить", - підкреслив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Друга наймасованіша атака Києва: ППО знищила всі дрони, десятки ракет Х-101/Х555Х-55 та «Кинджалів».