кремль вважає загрозою збереження Україною виходу до Чорного моря

15:54, 31.12.2023
кремль вважає загрозою збереження Україною виходу до Чорного моря

Кремль оцінює як загрозу збереження Україною виходу до Чорного моря. (Фото: Фейсбук ГУР)

Збереження виходу України до Чорного моря та огиду українців до всього російського - Кремль оцінює як загрозу.

 

Як інформує УМ, про це 31 грудня повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Facebook.

 

Як зазначається, російське керівництво також акцентує на скороченні фінансової допомоги Україні з боку країн-партнерок, а радники керівництва застерігають їх від думок про те, що західна допомога нібито може припинитися у 2024 році.

 

"Утвердження прозахідного вектору розвитку України та збереження виходу нашої держави до Чорного моря оцінюється москвою як загроза, що в майбутньому може призвести до "гораздо больших проблем", - йдеться в дописі.

 

Крім того, важливою проблемою Кремль вважає тотальну огиду і зневагу до росії, яка продовжує зростати серед українців. Вони переконані, що критичним є перехід російськомовних громадян України на українську мову спілкування.

 

"Суспільний консенсус, який виник в Україні внаслідок повномасштабного російського вторгнення, є джерелом глибокої фрустрації вождів у кремлі. Аби знову «привабити» колишніх прихильників росії серед українців, московські "стратеги" наголошують на необхідності представити "образ будущєго для украінцев прі разних сценаріях "сво", - розповіли в ГУР.

 

При цьому що саме мається на увазі під таким планом - не зазначається.

 

У Кремлі вважають, що війна проти України врешті-решт може призвести до дестабілізації всередині самої росії. Таким чином у 2024 році рф може посилити репресивну внутрішню політику.

 

Як повідомляла УМ, ГУР попереджає про регіональні розколи ― рф руйнуватиме єдність в Україні.