У Чехії демонстранти вимагали надати Україні зброю

10:45, 30.12.2023
У Чехії демонстранти вимагали надати Україні зброю

У Празі мітингарі вийшли у центр Праги з вимогою надати Україні зброю

У центрі Праги на Вацлавській площі зібралося близько сотні демонстрантів, які вимагали надати Україні зброю та посилити санкції проти Росії. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Ragio Prague International.

 

Захід, організований ініціативою «Голос України», став відповіддю на п’ятничні масовані ракетні атаки російських військ по Україні.

 

Протестувальники, переважно українці, принесли транспаранти з вимогою постачання Україні винищувачів F-16 та керованих ракет Taurus. 

 

«Російський терор можна зупинити лише за допомогою зброї та санкцій. Ми закликаємо вільний світ зупинити Росію, перш ніж Росія знищить вільний світ та вб'є українців», – йдеться у заяві організаторів.

 


Також присутні висловили критику на адресу Міжнародного олімпійського комітету, який дозволив, нехай і в нейтральному статусі, брати участь російським та білоруським спортсменам в Олімпіаді-2024 у Парижі.

 

Промовці також вказували на те, що російська військова техніка, як і раніше, містить складники зі США та інших країн Заходу.


Як повідомляла УМ, президент  Чехії Петр Павел засмучений тим, що підтримка України стала «дратівливим фактором» для деяких політиків і громадян.Однак, на його думку, не можна відступати перед росією та її силовими амбіціями, потрібно підтримувати Україну.