Різдвяна меса: Папа Франциск благає миру для України

19:01, 25.12.2023
Різдвяна меса: Папа Франциск благає миру для України

Папа римський Франциск на лоджії базиліки Святого Петра під час Різдвяного звернення до Риму та світу. (vaticannews.va)

Папа Франциск виголосив Різдвяне послання, в якому благав про мир для України та інших частин світу, охоплених політичними, соціальними та військовими конфліктами.

 

Понтифік наголосив, що його думка лине до тих, чия радість затьмарена війнами, нещастями та злиднями.

 

Як інформує Україна молода, про це Папа римський сказав з лоджії базиліки Святого Петра під час звернення до Риму та світу, передає Vatikan news в понеділок.

 

«З очима, прикутими до Дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові», – закликав Папа Франциск.

 

Говорячи про конфлікти в таких країнах, як Україна, Сирія, Ємен, Ліван, Вірменія та Азербайджан, Франциск наголосив:

 

«Скільки невинних людей вбивають у нашому світі! В утробі їхніх матерів, в одіссеях, здійснених у відчаї та в пошуках надії, в житті всіх тих маленьких дітей, чиє дитинство було зруйноване війною. Вони є маленькими Ісусами сьогодення».

 

На його думку, діти, які гинуть у війнах, в тому числі в Газі, є "маленькими Ісусами сьогодення", і що ізраїльські удари в секторі пожинають "жахливий врожай" невинних цивільних осіб.

 

Папа заявив, що благає припинити військові дії, які приносять жертви серед мирного населення: «Нехай же наблизиться день остаточного миру між Вірменією та Азербайджаном».

 

І закликав не забувати «про напруження й конфлікти, що потрясають регіони Сахелю, Африканського Рогу, Судан, а також Камерун, Демократичну Республіку Конго й Південний Судан», а також побажав наближення дня, «коли наново зміцняться братерські зв'язки на Корейському півострові, відкриваючи шляхи діалогу та примирення».

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній привітав українців із першим Різдвом за новоюліанським календарем