Дурний радіє думкою: Буданова знову заочно заарештували в Росії

12:27, 25.12.2023
Дурний радіє думкою: Буданова знову заочно заарештували в Росії

Рашистам КирилоБуданов, як кістка в горлі.

Рішення про заочний арешт голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенанта Кирила Буданова ухвалив Басманний райсуд Москви.

 

Як інформує УМ, про це 25 грудня повідомила Медіазона.

 

Як зазначається, Буданова «обвинуватили» за двома статтями: теракт групою осіб із значними збитками (пункти «а» і «в» частини 2 статті 205 КК) та теракт групою осіб (пункт «а» частини 2 статті 205 КК). Такі ж статті називав у жовтні Слідчий комітет РФ, звинувачуючи Буданова у причетності до атак безпілотників. Арешт у Басманному суді територіально належить до справ, які веде головне слідче управління СК.

 

Цей заочний арешт став для Буданова вже другим. У квітні 2023 року його заочно заарештував Лефортівський суд у справі про вибух на Кримському мосту. Тоді про арешт просила ФСБ. У цій справі Буданова обвинувачують у створенні терористичної спільноти, теракті, скоєному групою осіб, зберіганні зброї та вибухівки.

 

Одночасно з Будановим у Басманному суді заочно заарештували перелічених у тому ж жовтневому прес-релізі СКР командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука, командувача Військово-Морських сил Олексія Неїжпапу (раніше вже заочно заарештований за клопотанням МВС) і командира апаратів ВПС Сергія Бурденюка.

 

Нагадаємо, що в середині грудня російське МВС оголосило у розшук начальника Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенанта Кирила Буданова.

 

Як повідомляла УМ, Наші пращури свого часу палили москву ― Буданов.