Вночі збито 24 з 28 дронів: є влучання в Києві, Миколаївській та Одеській областях

09:31, 22.12.2023
Вночі збито 24 з 28 дронів: є влучання в Києві, Миколаївській та Одеській областях

Одна з пошкоджених квартир в багатоповерхівці в столичному Солом"янському районі.

У ніч на 22 грудня російські війська атакували Україну 28 ударними дронами, з них 4 збити не вдалося: є влучання в інфраструктурний об'єкт у Миколаївській області, а уламками дронів пошкоджено зерносховище на Одещині та будинки в Києві й Київській області.

 

Як інформує УМ, про це 22 грудня повідомили Генеральний штаб Збройних сил України, Повітряні сили ЗСУ та Сили оборони півдня України.

 

"Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 28 БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони 24 ударні БпЛА знищено", - повідомили в Генштабі.

 

Повітряні сили ЗСУ повідомили, цієї ночі 28 ударних безпілотників типу "Shahed" російські війська запустили з Росії (райони Курська, Приморсько-Ахтарська) і окупованого Криму (Чауда).

 

До відбиття повітряного нападу було залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

 

 "В результаті бойової роботи збито 24 "шахеди" у межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей", - зазначили в Повітряних силах.

 

 

Сили оборони півдня України повідомили, що у південних регіонах знищено 17 БпЛА типу "Shahed-131/136", випущених з тимчасово окупованого Криму: 10 дронів – на Миколаївщині, 4 – на Херсонщині, 3 – на Одещині.

 

Не обійшлося без влучань: на Миколаївщині на одному з інфраструктурних об'єктів спалахнула пожежа, яку вже ліквідовано. Люди не постраждали.

 

На Одещині ворог знову намагався поцілити по припортовій інфраструктурі, але сили протиповітряної оборони спрацювали ефективно. Втім, уламками збитого БпЛА пошкоджено зерносховище, сталося займання, яке швидко приборкали співробітники підприємства. Постраждалих не зафіксовано.

 

У Києві внаслідок ворожої атаки частково зруйновано два житлових будинки: багатоповерхівку в Соломʼянському районі й приватний недобудований будинок у Дарницькому районі, двоє людей постраждали. У висотці зруйнована квартира родини ведучого телемарафону "Єдині новини" Андрія Ковальського.

 

Як повідомляла УМ, Українська ППО вночі збила 34 із 35 «Шахедів».