Олігарх Міхаіл Фрідман оголошений у розшук в Україні

20:12, 20.12.2023
Олігарх Міхаіл Фрідман оголошений у розшук в Україні

Фрідман фінансує російську агресію проти України. (Фото з відкритих джерел)

Слідчі Служби безпеки оголосили підсакційного російського олігарха Міхаіла Фрідмана у розшук в Україні.

 

Як інформує Україна молода, інформація про розшук розміщена на сайті МВС України.

 

Вказана дата зникнення росіянина – 10 жовтня цього року.

 

Фрідмана розшукують через звинувачення за статтею "Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України".

 

 Водночас "Схеми" нагадують, що раніше СБУ повідомляла, що «Фрідман задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «Армия России», яка постачається окупантам на передову».

 

Також олігарх організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань рф, які воюють в Україні. Крім того, страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників на фронті.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 5 липня увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти 18 компаній, пов'язаних із російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом та Петром Авеном.

 

Фрідман і Авен після початку війни в Україні покинули Росію. Тим не менш, вони опинилися під санкціями ЄС і Великої Британії. Вони намагалися домогтися зняття санкцій у Європі. І це їм вдалося у Великій Британії, де влада видала підсанкційним російським олігархам щонайменше 82 ліцензії "на особисті витрати" - до $1 млн на рік, які росіяни витрачають на "базові потреби" - шоферів, кухарів і покоївок.