12 років «будував»: президент «Київміськбуду» написав заяву на звільнення

11:59, 20.12.2023
12 років «будував»: президент «Київміськбуду» написав заяву на звільнення

Президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір (ліворуч).

Заяву на звільнення написав у середу, 20 грудня, Голова правління, президент найбільшого забудовника столиці «Київміськбуд» Ігор Кушнір.

 

Як інформує УМ, про це 20 грудня написав заяву про звільнення і опублікував її у Facebook.

 

«Я очолив «Київміськбуд» рівно 12 років тому. І сьогодні, аби уникнути маніпуляцій і пересудів, я вирішив піти з посади голови правління — президента «Київміськбуду», якому я присвятив значну частину свого життя», — написав Кушнір у Facebook.

 

У його заяві, датованій 20 грудня, сказано, що він йде за згодою сторін.

 

 

Влітку 2023 року наглядова рада і правління «Київміськбуду» вирішили провести аудит компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм, а Ігор Кушнір був тимчасово відсторонений від роботи.

 

Тепер він пише, що компанія протягом останніх місяців пережила «низку потужних медійних атак», але аудит не виявив будь-яких зловживань.

 

«Було детально вивчено діяльність «Київміськбуду» за останні три кризових роки. Не встановлено жодних зловживань з боку керівництва компанії та мене особисто [...]. У висновках аудиту були озвучені чіткі пропозиції щодо виходу із ситуації, яка склалась. Вважаю, втілення цих пропозицій дозволить компанії виконати взяті на себе зобов’язання, а інвестори отримають своє житло і не стануть заручниками ситуації», — зазначив Кушнір.

 

У липні 2023 року журналісти Bihus.Info писали, що Кушнір у травні виїхав за кордон за довідкою про інвалідність та підкорив Еверест. Потім вони писали, що в дружини Кушніра є вілла у Франції за €20 мільйонів.

 

У квітні 2023 року Кушнір заявив, що «Київміськбуд» не має грошей на відновлення будівництва обʼєктів і попросив у Києва мільярд гривень.

 

Як повідомляла УМ, Підкорив Еверест, а на війну зась: очільник «Київміськбуду» залишив Україну по «інвалідності».