Путін продовжить наступ на Україну: хоче задіяти штучний інтелект, лазери та роботів

15:43, 19.12.2023
Путін продовжить наступ на Україну: хоче задіяти штучний інтелект, лазери та роботів

Путін заявив, що продовжить наступ на Україну.

Президент країни агресора Володимир Путін у вівторок 19 грудня на колегії Міноборони РФ за участю очільника відомства Сергія Шойгу заявив, що війна в Україні виявила "проблеми" і виклав плани щодо подальшого озброєння та модернізації армії загарбників.

 

Як інформує УМ, про це повідомили російські пропагандисти "РИА "Новости", "ТАСС".

 

"Проведення спеціальної військової операції (війни в Україні – ред.) виявило і проблеми. Так, потрібно серйозно перебудовувати роботу системи зв'язку, на порядок ефективніше застосовувати сучасні засоби ведення розвідки, цілевказівки і контрбатарейної боротьби, нарощувати можливості нашого супутникового угруповання, не тільки в зоні спецоперації, а й на глобальному рівні", - сказав Путін.

 

За словами Путіна, росіянам треба серйозно збільшити випуск і постачання високоточних снарядів, безпілотників різних типів. "Знаю, що зміни відбуваються, вони відбуваються досить швидко, я ще про це скажу. Але все-таки потрібно над цим працювати, потрібно закріплювати цю тенденцію. Потребує вдосконалення і робота ППО"", - заявив президент країни-агресора.

 

Також Путін заявив, що російську армію необхідно оснащувати, зокрема, технікою на основі штучного інтелекту і нових фізичних принципів.

 

За його словами, армію загарбників потрібно оснастити роботизованими комплексами і бойовими лазерами. "Маю на увазі роботизовані комплекси і бойові лазери, зброю з використанням технологій штучного інтелекту і засновану на нових фізичних принципах", - підкреслив він.

 

При цьому президент РФ вказав на роль ядерної тріади РФ. Він пригрозив, що до кінця року росіяни поставлять 15 пускових установок "Ярс" та "Авангард".

 

Крім того президент росії володимир путін заявив, що не відмовиться від так званих цілей війни проти України.

 

Про це Путін і міністр оборони рф Сергій Шойгу під час виступу на колегії Міноборони РФ

 

"Захід від своєї стратегії стримування Росії не відмовляється і від своїх агресивних цілей в Україні не відмовляється. Що ж, і ми від своїх цілей СВО (війни - ред.) відмовлятися не збираємося", - заявив Путін.

 

Путін поскаржився, що Захід "передає противнику розвіддані в режимі реального часу, озброєння" і веде гібридну війну проти Росії.

 

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу ствержує, що "загалом усі завдання, визначені на 2023 рік, Збройними силами (Росії – ред.) виконано, забезпечено заданий рівень підтримання обороноздатності". Шойгу також наголосив, що Росія продовжить наступ на Україну, зокрема в 2024 році.

 

Як повідомляла УМ, Фінляндії путін обіцяє «проблеми» через вступ до НАТО.