Австрія підтримала санкції ЄС проти рф після виключення Україною Raiffeisen із чорного списку

15:28, 17.12.2023
Австрія підтримала санкції ЄС проти рф після виключення Україною Raiffeisen із чорного списку

Австрія схвалила санкції проти росії після виключення Україною Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни.

12-й пакет санкцій ЄС проти росії Австрія таки схвалила , але лишень після того, як НАЗК України виключило австрійську банківську групу "Райффайзен Банк Інтернаціональ" (RBI) зі списку міжнародних спонсорів війни.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Reuters.

 

"Застереження Австрії щодо санкцій знято", - заявив агентству дипломат ЄС.

 

Зазначається, що Австрія наполягала на виключенні RBI зі списку НАЗК "міжнародних спонсорів війни" в обмін на підписання останнього пакету санкцій ЄС проти Росії. Цей список має на меті присоромити компанії, що ведуть бізнес в РФ і підтримують воєнну машину Москви, наприклад, сплачуючи податки.

 

І хоча "чорний список" НАЗК не має юридичної сили, але він має символічне значення, посилюючи тиск громадськості на "Райффайзен" з вимогою піти з Росії, про що австрійський банк заявив, що готовий це зробити.

 

Як повідомляв Укрінформ, раніше на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції України з'явилася інформація про призупинення статусу міжнародного спонсора війни для австрійської банківської групи Raiffeisen Bank – "на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської комісії".

 

Як повідомляла УМ, Дають задню: деякі країни ЄС намагаються послабити план із застосування санкцій проти рф.