«Не робити подарунок Путіну»: Байден звернувся до Конгресу

10:27, 13.12.2023
«Не робити подарунок Путіну»: Байден звернувся до Конгресу

КонгресСША. (Фото: Вікіпедія)

Вкотре Президент США Джо Байден закликав членів Конгресу США не відкладати рішення про додаткове фінансування для допомоги Україні, а ухвалити його до різдвяних свят.

 

Як інформує УМ, про це сказано в заяві Байдена невдовзі після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським

 

"Якщо Конгрес піде на святкову паузу до того, як схвалить додаткове фінансування для допомоги Україні – це був би найкращий подарунок Путіну з того, на що він будь-коли сподівався. Закликаю їх зробити правильну річ", - сказано, зокрема, в заяві президента США.

 

Водночас лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що Конгрес навряд чи схвалить додатковий пакет фінансування для України до Різдва, навіть якщо найближчими днями обидві партії укладуть угоду, яка це передбачає.

 

Головний камінь спотикання між республіканцями й демократами − врегулювання міграції на південному кордоні США.

 

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден на зустрічі з Володимиром Зеленським у Білому домі 12 грудня оголосив, що підписав указ про виділення військової допомоги Україні на 200 мільйонів доларів.

 

Після зустрічі із Зеленським Байден заявив, що його адміністрація продовжить допомогу Україні, але попередив, що можливості це робити вичерпуються через відсутність схваленого Конгресом додаткового фінансування.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський у Конгресі США спілкувався із республіканцями та демократами.