Негода, бойові дії і технологічні порушення: в Україні наразі без світла 492 населених пункти

11:46, 08.12.2023
Негода, бойові дії і технологічні порушення: в Україні наразі без світла 492 населених пункти

Через негоду, бойові дії і технологічні порушення без світла 492 населених пункти.

Внаслідок бойових дій, негоди та через технологічні порушення в Україні станом на ранок 8 грудня без електропостачання 492 населені пункти.

 

Як інформує УМ, про це 8 грудня повідомили на сайті Міністерства енергетики.

 

На Донеччині через обстріли знеструмлено 56 населених пунктів (22,5 тисячі споживачів). Водночас енергетики відновили електропостачання 11 населених пунктів (22,7 тисячі споживачів), знеструмлених раніше.

 

У Харківській області внаслідок обстрілу знеструмлено споживачів в обласному центрі й 3 населених пункти в області. Вдалося заживити 34 споживачі. Всього без електроенергії залишається 68 населених пунктів - це 16,2 тисячі споживачів.

 

У Херсоні енергетики заживили 43 споживачі, всього в місті залишається знеструмленими 4,6 тисячі абонентів. В області залишаються без світла 45 населених пунктів (понад 26 тисяч точок обліку).

 

Через бойові дії також знеструмлено 63 населених пункти (близько 26 тисяч споживачів) у Запорізькій області, 56 населених пунктів – на Сумщині, 19 населених пунктів – на Чернігівщині.

 

З технічних причин знеструмлено 15 населених пунктів у Запорізькій області та 2 населених пункти на Чернігівщині. На Львівщині увечері 7 грудня знеструмлювалися 13,8 тисячі споживачів, усіх під'єднали впродовж години.

 

Через несприятливі погодні умови відсутнє світло у 13 населених пунктах на Дніпропетровщині та близько 200 споживачів на Миколаївщині.

 

У Міненерго наголосили, що планові відключення побутових споживачів наразі не передбачаються.

 

Як повідомляла УМ, Негода не вщухає: в Україні знеструмлено дев'ять областей, перекриті дві дороги.