Колапс на кордоні: понад 2,5 тисячі вантажівок чекають черги в бік України

09:29, 03.12.2023
Колапс на кордоні: понад 2,5 тисячі вантажівок чекають черги в бік України

E черзі в бік України перебуває більше 2,5 тисяч вантажних транспортних засобів/

У Польщі, станом на ранок 3 грудня, в бік України чекають черги понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 3 грудня речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

 

"На жаль, блокування на цей час воно продовжується. Чотири напрямки, де учасники акції по той бік кордону на під’їзних шляхах блокують можливість руху для вантажних транспортних засобів - це напрямки пункту пропуску "Ягодин", "Краківець", "Рава-Руська", і з 23 числа ще додався напрямок пропуску "Шегині".

 

Станом на ранок сьогодні за інформацією, яку ми маємо від польських прикордонників, у черзі в бік України перебуває понад 2,5 тисячі вантажних транспортних засобів", - сказав, зокрема, Демченко.

 

За словами Демченка, найбільше вантажівок стоять на пункті пропуску "Рава-Руська" – 850, ще по 600 – на "Краківець" і "Шегині", а також 450 на "Ягодин".

 

Але він уточнив, що певна кількість вантажівок все ж перетинають кордон, але їх дуже мало, порівняно з часом до 6 листопада, коли почалися протести.

 

Нагадаємо, шо польські перевізники, які з 6 листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, у четвер почали блокаду ще одного пункту пропуску – "Медика-Шегині". Їхня блокада може тривати до 3 січня.

 

Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

 

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що у Києва є розуміння як діяти і що для зрушень "потрібно трохи часу".

 

Як повідомляла УМ, в ЄС розкритикували неприйнятну блокаду польсько-українського кордону.