«Чистка» рядів: у ДП «Ліси України» звільнили всіх директорів рівненських філій

15:16, 29.11.2023
«Чистка» рядів: у ДП «Ліси України» звільнили всіх директорів рівненських філій

На Рівненщині звільнили всіх керівників лісгоспів.

Усіх директорів рівненських лісових господарств звільнило Держпідприємство «Ліси України». Причиною стали «хронічні проблеми» в області.

 

Як інформує УМ, про це 29 листопада повідомила пресслужба держпідприємства у Телеграм.

 

Гендиректор «Лісів України» Юрій Болоховець зазначив, що за допомогою кардинальної зміни керівництва хочуть вирішити «глибокі проблеми» в лісовій галузі. Нових керівників лісових господарств визначать на відкритому кадровому конкурсі.

 

24 листопада гендиректор держпідприємства «Ліси України» Юрій Болоховець анонсував масові звільнення і додав, що протягом року служба безпеки «Лісів України» фіксувала порушення, а також збирала інформацію і проводила службові розслідування.

 

Вже 25 листопада посадовця лісового підприємства Полісся викрили на незаконному збагаченні. Ним виявився депутат Рівненської облради і водночас заступник директора регіонального офісу ДП «Ліси України» Віталій Сухович.

 

Під час обшуків у нього вдома, на роботі й у родичів і наближених осіб знайшли гроші в національній та іноземній валюті на загальну суму майже 150 мільйонів гривень. Також виявили ювелірні вироби, золоті злитки, зброю, три автомобілі: Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350E, BMW X5, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами із патронами.

 

Як повідомляла УМ, довкілля України зазнало шкоди від війни на 2 трильйони грн.