Постачання українських компонентів для рослітаків заперечують в Укроборонпромі

13:29, 29.11.2023
Постачання українських компонентів для рослітаків заперечують в Укроборонпромі

В УОП спростували інформацію щодо постачань компонентів для літаків однієї із російських компаній.

Інформацію, що підприємства  АТ "Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування", ДП "ХМЗ "ФЕД" і АТ "Київський завод "Радар" працюють з російською компанією "Авиа ФЭД сервис" спростувала "Українська оборонна промисловість".

 

Як інформує УМ, про це 29 листопада повідомила пресслужба УОП у Телеграм.

 

"Укроборонпром офіційно повідомляє, що підприємства зазначені у повідомленнях, - АТ "Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування", ДП "ХМЗ "ФЕД" і АТ "Київський завод "Радар" – з 2014 року не працюють зі вказаною компанією з РФ, а також не мали та не мають контрактів із LINKER (ОАЕ) і "Бакайторг1 (Киргизстан)".

 

Також повідомляємо, що з початку повномасштабного вторгнення підприємства АТ "Українська оборонна промисловість" взагалі не експортували зазначену в матеріалах продукцію", - заявили в УОП, коментуючи інформацію зареєстрованого в Латвії російськомовного видання "Важные истории" про те, що з січня 2022 року по липень 2023 року "Авиа ФЭД сервис" імпортувала до РФ компоненти для літаків і гвинтокрилів виробництва деяких підприємств УОП.

 

"Зібрані під час відповідної перевірки матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування", - додали в УОП.

 

Нагадаємо, раніше видання "Важные истории" повідомило, що авіапромисловість Росії продовжує отримувати постачання від російської компанії "Авіа ФЕД сервіс", яка зі свого боку нібито закупила більшу частину запчастин в Україні через компанії в ОАЕ і Киргизстані.

 

Як повідомляла УМ, Провал ракетної програми: «Укроборонпром» визнав проблеми.