Перерозподіл світу: рф планує до 2028 року відновити воєнні спроможності

14:22, 23.11.2023
Перерозподіл світу: рф планує до 2028 року відновити воєнні спроможності

Війна проти України сприймається наразі кремлем як важливий, але не єдиний фронт для рф.

росія буде намагатися роздмухувати конфлікти на Близькому Сході, в Африці, на Балканах, а до 2028 року окупант планує відновити воєнні спроможності, які РФ мала у 2022 році.

 

Як інформує УМ, про це сказано блозі Голови Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка опублікованому в "Інтерфакс-Україна".

 

"Путін вірить, що не спромігшись перемогти України за три дні у широкомасштабній війні, Кремль пройшов точку неповернення у відносинах з Заходом. Вороття немає, Путін може лише триумфально перемогти, або нищівно програти.

 

Він переконаний, що повернути Україну та решту "історичних російських земель" й відновити імперію можна лише у межах глобального перерозподілу світу. Такий перерозподіл може тривати 10-15 років, супроводжуватись конфліктами різного масштабу і інтенсивності, можливо із використанням ядерної зброї"», - написав Литвиненко.

 

За його словами, війна проти України сприймається Кремлем як важливий, але не єдиний фронт для РФ, що фактично веде світову війну із США і Заходом у цілому.

 

Литвиненко вважає, що Кремль поставив перед собою чотири завдання, які наразі вирішує:

 

забезпечити внутрішню стабільність в РФ, мобілізувати населення і економіку, збільшити виробництво озброєння та військової техніки.

сформувати альтернативну Заходу коаліцію держав, "коалиции большинства". Цей формат "Глобального Півдня+" має просувати альтернативні Заходу моделі (політичні, економічні, фінансові, гуманітарні, ціннісні тощо).

підготовка до майбутньої агресії проти інших країн: Молдова і країни Балтії: Литва, Латвія, Естонія: вся західна частина колишнього СРСР.

роздмухування конфліктів на Близькому Сході, в Африці і на Балканах.

 

На думку голови СЗР у 2026 році обсяги військового виробництва у Росї мають підтримувати масштабні бойові дії високої інтенсивності, а у 2028 році РФ має відновити воєнні спроможності, які вона мала на 2022 році.

 

Саме під це сформовано російський бюджет на 2024-2026. Вже у 2024 році майже 40% видатків бюджету РФ йде на війну (29,4% або понад $100 млрд. – на оборону та 9,2% або $34 млрд. – на правоохоронців і спецслужби); У 2025 – 35% ($93 млрд та $35,5 млрд. відповідно), у 2026 році – 30,5% ($80 млрд та $37 млрд. відповідно).

 

У 2023 році ці показники становили 31,8% ($69,5 млрд – на оборону та $35 млрд. – на правоохоронців і спецслужби).

 

Росія буде займатися посиленням ядерного шантажу, спробує переконати західні еліти, що вони беззаперечно програють та їм слід мирно відступити: "Ключову роль тут матиме посилення воєнної потужності Росії, Китаю та інших країн коаліції більшості".

 

"Результат війни РФ проти Україні має глобальне значення і стане потужним імпульсом для зміни глобального балансу у той чи інший бік.

 

Прагнучи створити міжнародну коаліцію Путін заграє з мусульманами у середині Росії. Попри незадоволення багатьох росіян, Кремль дозволяє главі Чечні Рамзану Кадирову публічну позасудову розправу над підозрюваним у нарузі над Кораном", - зауважив чиновник.

 

Крім того, сталінські традиції антисемітизму теж розглядають у Кремлі як інструмент у налагодженні відносин з пропалестинським табором.

 

Щодо майбутніх конфліктів, то наразі Москва вже почала заявляти про "утиски російськомовних у Балтії" та "право народів на самовизначення".

 

Литвиненко вважає, що після вислання російських дипломатів-шпигунів, росіяни активно інфільтрують країни Європи, насамперед Південної, своєю агентурою, створюючи бізнеси, НГО тощо: "Є ознаки підготовки інфраструктури підривної діяльності під велику війну (підхід, апробований за часів СРСР)".

 

На його думку, росіяни прагнуть скористатися послабленням позицій Заходу, насамперед Франції, у Сахелі і в Африці загалом: "Йдеться про природні ресурси, намагання обмежити доступ європейців до урану, нафти і газу, позбутися альтернативних до російських джерел постачання".

 

Як повідомляла УМ, Проєкт «Чахлик Невмирущий»: чому в росії постійно «ховають» і «воскресають» путіна.