Викрадену з України дівчинку удочерив глава російської партії

11:51, 23.11.2023
Викрадену з України дівчинку удочерив глава російської партії

Глава російської партії "Справедливая Россия" Сергій Миронов став "папой малолітній українській дівчинці незаконно вивезеній з України. (Фото: DUMA.GOV.RU)

Викрадену у 2022 році 10-місячну дівчинку із окупованої Херсонської області удочерив глава російської партії "Справедливая Россия" Сергій Миронов. Він також змінив їй ім'я.

 

Як інформує УМ, про це повідомило російське видання "Важные истории".

 

Наприкінці серпня 2022 року п'ята дружина глави "Справедливой России" Сергія Миронова Інна Варламова і його заступниця Яна Лантратова приїхали в окуповану Херсонську область.

 

Виїхали жінки разом із вихованцями Херсонського будинку дитини 10-місячною Маргаритою Прокопенко та дворічним Іллею Ващенком.

 

Як свідчать документи, наявні в розпорядженні ЗМІ, у грудні 2022 року Миронов та Варламова удочерили Маргариту і поміняли її особисті дані. Тепер дівчинку звуть Марина Сергіївна Миронова.

 

 

Дитині змінили не тільки ім'я та батьків, а й місце народження: замість українського Херсона - підмосковний Подольськ.

 

Знайоме із ситуацією джерело повідомило, що біологічну матір Маргарити позбавили батьківських прав, а батько помер, проте в неї є інші родичі. Доля хлопчика до кінця невідома. ЗМІ встановили, що тільки через рік після депортації, у вересні 2023 року, він отримав нове свідоцтво про народження. З нього випливає, що хлопчик перебуває в Московській області.

 

 Інна Варламова (у центрі), Яна Лантратова (праворуч від неї) і призначена після окупації главою Херсонського будинку дитини Тетяна Завальська (ліворуч) у Херсонській області

 

Повідомляється, що випадок Маргарити – перший документально доведений випадок усиновлення української дитини російським політиком такого рангу.

 

За словами юристів, яких опитали журналісти, з точки зору міжнародного права це може кваліфікуватися як воєнний злочин і вважається геноцидом.

 

Як повідомляла УМ, кількість депортованих до рф українських дітей може сягати від 16 до 300 тисяч.