Розблоковано українсько-словацький кордон - митники

09:33, 22.11.2023
Розблоковано українсько-словацький кордон - митники

На українсько-словацькому кордоні спостерігаються великі черги вантажівок.

Українсько-словацький кордон станом на ранок 22 листопада розблокований, вантажівки пропускають в штатному режимі, у черзі на в'їзд в Україну зі словацького боку очікують 400 фур.

 

Як інформує УМ, про це повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська та речник ДПСУ полковник Андрій Демченко.

 

"КПП Ужгород - Вишнє Немєцке" розблоковано з 24 години ночі. Митниця працює в штатному режимі, за минулу добу тут оформлено на в'їзд 173 вантажівки, на виїзд - 104", - сказала Сенгетовська.

 

За її даними, станом на зараз в черзі на в'їзд очікують 400 фур з боку Словаччини.

 

У скою чергу Андрій Демченко повідомив, що в ході взаємодії з представниками Прикордонної поліції Словацької Республіки отримано інформацію про тимчасове зняття блокування руху для вантажівок на напрямку пункту пропуску "Вишнє Нємецьке.

 

«Відмітимо, що станом на ранок на території Словаччини перед пунктом пропуску "Вишнє Нємецке" в напрямку України перебуває близько 350 вантажних транспортних засобів", - додавречник ДПСУ .

 

За словами офіцера, згалом за минулу добу 21 листопада через пункти пропуску "Ужгород- Вишнє Нємецке" кордон перетнули 250 вантажівок в обидва напрямки, і ці показники є щонайменше на 100 одиниць транспорту менші ніж за попередні дні.

 

Нагадаємо, що вдень 21 листопада Спілка перевізників Словаччини заблокувала рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецке», суміжний із українським пунктом «Ужгород». На той час на території Словаччини перед ПП «Вишнє Нємецке» в напрямку України перебували близько 300 вантажівок.

 

Опівночі словацька поліція забрала особу, що здійснювала блокування кордону, та евакуювала транспортний засіб, що блокував проїзд.

 

Тим часом на польсько-українському кордоні із 6 листопада триває акція протесту польських перевізників.

 

Перемовини на державному рівні результату не дали. За три дні пункт пропуску "Ягодин – Дорогуськ" перетнули всього 317 вантажівок на в'їзд і 47 на виїзд замість 1800 у кожному напрямку.

 

Як повідомляла УМ, у пунктах пропуску Краківець, Ягодин та Рава-Руська скупчилися майже 3 тисячі вантажівок.