Боротьба із «Шахедами»: Україна збільшує кількість мобільних груп

13:27, 19.11.2023
Боротьба із «Шахедами»: Україна збільшує кількість мобільних груп

У найближчі тижні ППО УКраїни буде значно посилене додатковими мобільними групами по всій території країни. (Фото з відкритих джерел)

По всій території Україна збільшує кількість мобільних груп для боротьби із "Шахедами".

 

Як інформує УМ, про це 19 листопада повідомив у телеграм-каналі заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

 

"Постійно триває активна робота з розширення мережі мобільних груп для боротьби із ударними безпілотниками. Разом працюємо над посиленням захисту енергетичної інфраструктури та цивільних обʼєктів. Мобільні групи вже довели свою ефективність", - йдеться у повідомленні.

 

За словами Кулеби, обласні військові адміністрації працюють над комплектуванням підрозділів - не тільки транспортом, а й усіма необхідними приладами. Джерело: https://censor.net/ua/p3456482

 

У свою чергу Президент України Володимир Зеленський анонсував посилення української протиповітряної оборони найближчими тижнями.

 

«Уже готуємо нові кроки - безпекові кроки - наступних тижнів. Зокрема, це стосується посилення ППО», - заявив президент України.

 

Він вказав, що напередодні в українському небі було знищено майже 30 ворожих дронів, і подякував бійцям мобільних вогневих груп, авіації наших Повітряних сил та зенітним ракетним військам.

 

Він же попередив, що кількість атак росіян на українську енергетичну систему взимку може зрости, і закликав до більшої ефективного кожного на своєму місці.

 

«Чим ближче до зими, тим більше буде російських спроб зробити удари потужнішими. Усім нам в Україні важливо бути ефективними на сто відсотків. При всіх складнощах. За всієї втоми. Незважаючи на будь-які спроби послабити Україну», - сказав президент.

 

Як повідомляла УМ, у ніч на 19 листопада Україну атаковано 20 «Шахедами».