Викрадений із Маріуполя підліток-сирота Богдан Єрмохін виїхав з рф

11:13, 19.11.2023
Викрадений із Маріуполя підліток-сирота Богдан Єрмохін виїхав з рф

Маріупольський підліток Богдан Єрмохін після довгих перепетій врешті вивезли з рф поки-що до Білорусі. (Фото: Андрющенко Time)

Богдан Єрмохін, маріупольський підліток, якому вручили повістку до армії рф, виїхав з росії, він перебуває в Білорусі разом із сестрою.

 

Як інформує УМ, про це 19 листопада в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

"Викрадений із Маріуполя підліток-сирота Богдан Єрмохін покинув Росію. Про це публічно повідомили сам Єрмохін та його адвокат Катерина Бобровська. Підліток прилетів до Білорусі і зараз перебуває там разом із сестрою, яка є законною опікункою Богдана, за інформацією Бобровської", - повідомив він.

 

Раніше український уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що українська сторона домовилась про повернення маріупольського підлітка Богдана Єрмохіна. Лубінець підтвердив, що є домовленості про повернення Богдана до України та його воз’єднання з сестрою.

 

Нагадаємо, що Богдан Єрмохін - сирота з Маріуполя, хлопець кілька років тому втратив обох батьків. До початку повномасштабної війни він навчався у металургійному коледжі у Маріуполі, його законним представником був директор навчального закладу. Після того, як місто перейшло під контроль російських військ, Єрмохіна вивезли на територію РФ і передали до прийомної родини у Підмосков'ї.

 

У листопаді 2023 року стало відомо, що Єрмохіну призначили прийом у підмосковному військкоматі на грудень 2023 року, коли йому виповниться 18 років.

 

Підліток записав звернення до Президента України Володимира Зеленського із проханням допомогти йому повернутися в Україну.

 

Як повідомляла УМ, Повістка в обмін на диплом: у рф випускникам погрожують буцегарнею.