Сі вперше за 6 років прибув до США

10:23, 15.11.2023
Сі вперше за 6 років прибув до США

Лідер Китаю Сі Цзіньпін махає рукою, коли прибуває до міжнародного аеропорту Сан-Франциско 14 листопада 2023 року.

У США до Сан-Франциско прибув лідер Китаю Сі Цзіньпін. Це перший його візит до США за 6 років. Сі пробуде в Штатах чотири дні, зустрінеться з президентом США Джо Байденом та візьме участь у міжнародному форумі Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє агентство CNN.

 

Лідери двох країн не розмовляли з моменту їхньої останньої зустрічі в кулуарах міжнародної зустрічі на Балі у листопаді 2022 року.

 

За словами аналітиків, Сі прагне відродити розвиток китайської економіки. Імовірно, він попросить Байдена розʼяснити та визначити масштаби підходу США до технічних обмежень, зокрема, щодо експорту найсучасніших чипів. Також лідери, ймовірно, говоритимуть про Тайвань, який Китай розглядає як частину своєї території.

 

Тим часом Байден, що зіткнувся з міжнародними викликами через війну в Україні та секторі Гази, хоче запобігти появі іншої гарячої точки, повʼязаної з Китаєм.

 

1 листопада стало відомо, що команди Джо Байдена і президента Китаю Сі Цзіньпіна домовилися про зустріч лідерів у Сан-Франциско в листопаді.

 

The Wall Street Journal також писав, що адміністрація Байдена готується до переговорів із Китаєм щодо контролю над ядерними озброєннями. США хочуть запобігти тристоронній гонці озброєнь за участі Пекіну і Москви.

 

Як повідомляла УМ, Сі Цзіньпін запросив путіна і мішустіна до Китаю.