Бавовна у Криму: ГУРівці знищили два російських катери і вгатили по казармі

09:51, 10.11.2023
Бавовна у Криму: ГУРівці знищили два російських катери і вгатили по казармі

У Криму розвідники ГУР знищили два російських десантних катери.

В окупованому Криму в ніч на 10 листопада поблизу селища Чорноморське було уражено два російських швидкісних десантних катери, а в самому селищі, імовірно, було влучання в російську казарму.

 

Як інформує УМ, про це повідомили"Суспільне" у Телеграм, телемарафон новин, Telegram-канал "Крымский ветер" із посиланням на підписників та відео.

 

У селищі Чорноморське в окупованому Криму уражено два російських швидкісних десантних катери. За інформацією джерел "Суспільне", операцію провело Головне управління розвідки Мніоборони України. Це ж підтвердили у ГУР "Фактам".

 

"Крымский ветер" під ранок п'ятниці повідомляв, що в Чорноморському було 4-5 прильотів, "імовірно, по прикордонній заставі", але потім уточнив із посиланням на підписників, що був "приліт у казарму", там розбирають завали. Підтвердження цієї інформації з достовірних джерел поки немає.

 

Крім того, припускали підбиття двох катерів. Водолази проводили роботи в морі, пише "Крымский ветер".

 

У свою чергу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов уточнив, що в селищі Чорноморське були уражені два десантні швидкісні катери проекту 11770.

 

Втрати по особовому складу росіян уточнюється.

 

Зауважимо, що десантні катери проєкту 11770 (класу "Серна") - це серія російських швидкісних десантних катерів на повітряній каверні.

 

Катери проєкту призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничної, колісної та іншої військової техніки загальною масою до 45 тонн, а також передових підрозділів десанту із озброєнням (92 особи) з високою швидкістю 30 вузлів, що перевищує показники інших катерів аналогічного типу.

 

Належать до кораблів 4-го рангу.

 

При цьому Міноборони росії заявляє, що нібито у ніч на 10 листопада над Кримом російські війська знищили два безпілотники.

 

Додамо, що Чорноморське - приморське селище міського типу на західному краю Криму, знаходиться на Тарханкутському півострові. Від Чорноморського до Херсонщини (окупованої частини) всього 70 кілометрів через Каркінітську затоку.

 

Також у ніч на 10 листопада гучно було в окупованій Феодосії. У мережі припускали, що дрони вдарили по нафтобазі.

 

Як повідомляла УМ, Бій із втратами: українські «специ» висадилися в Криму – ГУР.