Журналістам у зону бойових дій надаватимуть більший доступ ‒ Міноборони

11:23, 07.11.2023
Журналістам у зону бойових дій надаватимуть більший доступ ‒ Міноборони

Незалежні медіа мають отримати можливість більше висвітлювати події у прифронтових зонах, у звільнених населених пунктах і безпосередньо у зоні бойових дій

Журналістам потрібно надати більший доступ у зону бойових дій, але при цьому необхідно не зашкодити безпеці операцій.

 

Як інформує УМ, про це повідомив начальник Управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

 

Я думаю, що надзвичайно важливо дати більший доступ медіа в зону бойових дій. Але при цьому одразу зазначаю, що не зашкодити безпеці операції. Відповідно, ми працюємо зараз над тим, щоб зрозуміти, як зробити так, щоб цей доступ був простішим, як зробити так, щоб правила доступу були прозорими, однаково всім відомими, і як, спростивши цей доступ, не зашкодити, - сказав Павлюк.

 

Він додав, що незалежні медіа мають отримати можливість більше висвітлювати події у прифронтових зонах, у звільнених населених пунктах і безпосередньо у зоні бойових дій. Єдине, за його словами, це неможливо зробити швидко.

 

Павлюк нагадав, що вже провів зустріч з українськими та міжнародними журналістами, зараз тривають консультації з Генеральним штабом.

 

Нам треба вибудувати цей механізм відповідально. І я думаю, що це буде зроблено, - додав Павлюк.

 

Нагадаємо, що до "Армії відновлення" залучили вже понад 60 тисяч українців

 

Як повідомляла УМ, війна між Ізраїлем і ХАМАС вже забрала життя 31 журналіста.