Дистанційне розмінування територій: Україна отримала від Канади 6 спецроботів, фото

10:28, 07.11.2023
Дистанційне розмінування територій: Україна отримала від Канади 6 спецроботів, фото

Завдяки бездротовому та дротовому з’єднанню роботи можуть працювати до п’яти годин і виконувати різні завдання. (Фото: сайт ДСНС)

Шість роботів Digital Vanguard-S для дистанційного розмінування територій Українські рятувальники отримали від Канади.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

 

Роботи допоможуть українським піротехнікам знешкоджувати вибухонебезпечні боєприпаси в населених пунктах.

 

Роботизовані комплекси Digital Vanguard-S передано піротехнічним підрозділам Миколаївської, Запорізької областей і саперам Луганського гарнізону, які нині працюють у Херсонській області, а також Мобільному рятувальному центру швидкого реагування, Міжрегіональному центру швидкого реагування ДСНС України та 2-му Спеціальному центру швидкого реагування ДСНС України.

 

Як зазначили в ДСНС, зараз 30% (а це 174 тис. кв. км) від загальної площі держави потенційно небезпечні.

 

 

“З огляду на такі обсяги, нове обладнання допоможе саперам швидше та з меншим ризиком для здоров’я і життя дистанційно проводити розвідку та знешкоджувати боєприпаси”, — йдеться в повідомленні.

 

Завдяки бездротовому та дротовому з’єднанню роботи можуть працювати до п’яти годин і виконувати різні завдання — дистанційно знищувати вибухонебезпечні предмети або розвідку місцевості.

 

Digital Vanguard-S має три встановлених камери, завдяки яким оператор слідкує за проведенням маніпуляцій, отримує в режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт. Такі технологічні можливості дозволяють йому не підходити близько до вибухонебезпечних предметів. А завдяки невеликим габаритам і маневровості роботів можна використовувати у важкодоступних місцях.

 

Нагадаємо, що раніше Канада заявила про новий військовий пакет допомоги Україні. Також ми писали, що Канада запровадила санкції проти олігархів-колаборантів у Молдові.

 

Варто зауважити, що всього з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 450 тис. 998 од. вибухонебезпечних предметів та 2 тис. 892 кг вибухової речовини, зокрема 3 тис. 122 од. авіаційні бомби. Обстежено територію, площею понад 107 тис. 920 гектарів.

 

Як повідомляла УМ, Канада приймає українських біженців в необмеженій кількості.