Нардеп Ярослав Дубневич оголошений у міжнародний розшук після втечі за кордон

15:39, 02.11.2023
Нардеп Ярослав Дубневич оголошений у міжнародний розшук після втечі за кордон

Невідомо, як Дубневич перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає. (Фото: Центр Протидії Корупції)

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора та оголосив народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у незаконному заволодінні 93 млн грн "Укрзалізниці", у міжнародний розшук.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр протидії корупції у четвер.

 

Як повідомив прокурор, 8 жовтня Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. Про це на запит українських органів відповіли в Європолі.

 

Водночас невідомо, як він перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає.

 

"ВАКС відповідне клопотання прокурора задовольнив та оголосив Дубневича в міжнародний розшук. Рішення ухвалили судді Оксана Олійник, Віра Михайленко та Володимир Воронько", – додали в Центрі протидії корупції.

 

Зазначається, що відповідне рішення дасть змогу в подальшому ініціювати зміну запобіжного заходу та стягнути 56 млн грн в дохід держави.

 

Захист же своєю чергою продовжував наполягати на тому, що Дубневич перебуває на лікуванні. Але в якому саме місці, казати не стали.

 

На одному із попередніх засідань сам депутат через відеозвʼязоктежговорив, щонібитоперебуваєвлікарнівУкраїні, алеповідомляти своє точне місцезнаходження відмовився.

 

Як повідомляла «УМ», за даними слідства, Дубневич організував схему, в результаті якої одна із філій "Укрзалізниці" здійснила процедуру закупівлі стрілочної продукції за суттєво завищеними цінами. Закупівлю провели із залучення двох пов’язаних з депутатом фірм. Через це "Укрзалізниця" зазнала 93,28 млн грн збитків.

 

Крім того, 11 жовтня правоохоронці повідомили нардепу Дубневичу про підозру в іншому кримінальному провадженні.

 

Зокрема, слідство встановило, що протягом 2013-2017 років він, залучивши ще п’ятьох осіб, організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ на понад 2,15 млрд грн. Таким чином, ТЕЦ отримали незаконний дохід у сумі понад 3,5 млрд грн.