За стандартами НАТО: Нацуніверситет оборони започаткував проєкт з базової підготовки викладачів

13:03, 27.10.2023
За стандартами НАТО: Нацуніверситет оборони започаткував проєкт з базової підготовки викладачів

У рамках цього проєкту буде проведено Курс підвищення кваліфікації для викладачів.

У Національному університеті оборони започатковують новий проєкт з базової підготовки викладачів за стандартами НАТО.

 

Як інформує УМС, про це повідомила начальниця науково-методичного відділу Науково-методичного центру організації освітньої діяльності Національного університету оборони України полковник Ганна Каракуркчі.

 

"Національний університет оборони України на виконання завдань Концепції трансформації системи військової освіти реалізує проєкт з передачі командно-штабних курсів L-2 (Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил — УМ.) до військових закладів тактичного рівня.

 

У рамках цього проєкту буде проведено Курс підвищення кваліфікації для викладачів. Підготовка викладача для роботи у системі професійної військової освіти потребує спеціалізованих підходів, які відрізняються від системи вищої освіти і базуються на питаннях якості планування, нових методах проведення навчальних занять.

 

Для цього, як один з етапів підготовки  викладачів, за підтримки програми НАТО DEEP (Defence Education Enhancement Program — DEEP) ми започатковуємо проєкт —  програму базової підготовки викладачів за стандартами НАТО (FFDP — ред.) із наступним переходом у Master Instructor Program", — зазначила вона.

 

За словами Каракуркчі, для впровадження цієї програми є можливість запросити  певну кількість представників навчальних закладів не тільки Міноборони, а й інших структур сектору безпеки і оборони.

 

Також вона подякувала іноземним партнерам України, які продовжують  підтримку закладів військової освіти та проводять підготовку наших викладачів в іноземних закладах.

 

Як повідомляла УМ, Умєров наказав створити медичний департамент Міноборони.