Максим Микитась підозрюється у заволодінні 307 млн грн Міноборони

16:04, 25.10.2023
Максим Микитась підозрюється у заволодінні 307 млн грн Міноборони

Микитась підозрюється у розкраданні 307 мільйонів гривень Міністерства оборони

Колишньому нардепу і забудовнику Максиму Микитасю пред'явлено підозру у вчиненні розкрадання 307 мільйонів гривень Міністерства оборони під час будівництва складів у 2018 році. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро, САП

 

За інформацією джерел УП підозру оголосили Микитасю, колишньому першому заступнику Начальника Генерального штаба ЗСУ Ігорю Колеснику і ще 4 особам.

 

«Слідство встановило, що у 2018 році Міністерство оборони України уклало з підконтрольними народному депутату України компаніями контракти на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів Збройних Сил України на загальну суму орієнтовно 3 млрд грн.

 

Частиною цих коштів нардеп планував заволодіти. Проте зробити це йому заважали законодавчі обмеження, які дозволяли Міноборони сплачувати аванс у сумі лише 30% від річного обсягу робіт.

 

З метою реалізації злочинного наміру нардеп та його помічник шляхом залучення службових осіб вищого та старшого офіцерського складу Збройних Сил України забезпечили прийняття змін до постанов КМУ, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів», – йдеться у повідомленні.

 

Слідство стверджує, що протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн грн.

 

"Проте будівництво об’єкта, який мав би підсилити обороноздатність країни, фактично не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, детективи Національного антикорупційного бюро розшукують чинного народного депутата України Ярослава Дубневича, який підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.