Кримський міст є непосильним тягарем для росармії - британська розвідка

10:29, 19.10.2023
Кримський міст є непосильним тягарем для росармії - британська розвідка

Захистити росыянам цю "велику та вразливу" структуру дуже важко.

Росії для захисту Кримського мосту від атак українських спецслужб потрібно дуже багато сил та коштів. Адже він є великою та вразливою спорудою,

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

 

Зазначається, що 14 жовтня віцепрем'єр-міністр РФ Марат Хуснуллін заявив, що пошкодження, завдані Україною у липні 2023 року ударом по Кримському мосту, усунули достроково.

 

Попри те, що міст повністю працездатний, його використання, як і раніше, обмежено через процедури, запроваджені після першого українського удару у жовтні 2022 року. Вантажівки та пальне, як і раніше, перевозяться на поромі.

 

Кримський міст залишиться життєво важливою ланкою у підтримці російської окупації АРК та російських сил на півдні України, вказали у британській розвідці.

 

"Однак тепер міст є значним тягарем безпеки, що вимагає багатокомпонентного захисту, зокрема, використання систем протиповітряної оборони та екіпажів, які в іншому випадку були б розгорнуті в іншому місці", - йдеться у повідомленні.

 

Можливості російських сил захистити цю "велику та вразливу" структуру під загрозою "через винахідливість українських військових та служб безпеки", - підкреслює розвідка.

 

Як повідомлялося, на окупованих російськими військами територіях України, і зокрема в Криму, все частіше лунають вибухи, знищуються ворожі склади зброї, військової техніки та жива сила противника.

 

Як повідомляла УМ, на Кримському мосту знову «бавовна»: Керченська протока задимлена.