Московія відкликала ратифікацію договору про заборону ядерних випробувань

15:33, 18.10.2023
Московія відкликала ратифікацію договору про заборону ядерних випробувань

У Повітряних силах прокоментували "Кинджали над Чорним морем": можливо, страшилки РФ для НАТО

Державна дума Росії відкликала в трьох читаннях ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ).

 

Як інформує УМ, про це 18 жовтня повідомили на Телеграм-каналі Думи.

 

«Держдума відкликала ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Закон ухвалено у третьому читанні», – йдеться лаконічно-загрозливому повідомленні.

 

Документ, розроблений за дорученням голови Держдуми В'ячеслава Володіна, був внесений до парламенту рф 13 жовтня.

 

У понеділок російські депутати схвалили законопроєкт про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань відкликання ратифікації у першому читанні. У середу він був схвалений одразу у другому та третьому читаннях.

 

ДОПОВНЕНО: Водночас, диктатор путін заявив у Пекіні, що російські літаки, обладнані ракетами "Кинджал", будуть на постійній основі патрулювати повітряний простір над Чорним морем.

 
Водночас речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат заявив у коментарі ЗМІ, що можливо, ці погрози путіна більше спрямовані для країн-НАТО, які потенційно потрапляють в зону ураження "Кинджалів", як чергова "путінська страшилка". Бо ракета Х-47 здатна нести і тактичний ядерний боєзаряд, як і крилаті ракети "Калібр" на російських кораблях у Чорному та Азовському морях.
 

Зауважимо, що питання про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ) порушив президент країни-агресора Володимир Путін ще 5 жовтня на виступі у міжнародному дискусійному клубі "Валдай". За його словами, Росія практично завершила роботу над новою ядерною зброєю, для її випробування достатньо відкликання зазначеної ратифікації.

 

Перед тим деякі російські експерти з безпеки та законодавці закликали відновити ядерні випробування для "попередження" Заходу.

 

Як повідомляла УМ, до путіна варто серйозно ставитися та не легковажити ядерними погрозами.