Дістав з небес: Олег Барна посмертно виграв суд проти 1+1 за наклеп і цькування

11:57, 18.10.2023
Дістав з небес: Олег Барна посмертно виграв суд проти 1+1 за наклеп і цькування

"Олег Барна виграв суд. Посмертно. Проти брехливих журналістів Плюсів, які його цькували", - Геращенко. (Фото: Телеграм ГЕРАЩЕНКО ІРИНА)

Ще у квітні було ухвалене рішення суду, однак телеканал 1+1 досі не виконав його і не оприлюднив спростування брехливої інформації, яку поширював свого часу проти Олега Барни.

 

Як інформує УМ, про це 18 жовтня повідомила народна депутатка Ірина Геращенко у Телеграм.

 

"Олег Барна виграв суд. Посмертно. Проти брехливих журналістів Плюсів, які його цькували. Дружина Олега, пані Ольга згадує, що в останньому sms, чоловік просив родину продовжувати суди, щоб захисти його чесне ім'я", - йдеться в повідомленні.

 

Народна депутатка зазначила, що вдова екснардепа отримала  рішення суду по справі № 758/6759/19, яке набрало чинності ще 17 квітня 2023 року – саме в той день, коли Олег Барна загинув на війні.

 

"Позов Барни Олега Степановича до Колтунова Ігоря Сергійовича про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації - задовольнити повністю", - йдеться у судовій ухвалі.

 

Геращенко нагадала, що Ігор Колтунов, журналіст "1+1", який розпочав флешмоб "Ідіть у с...", зводив наклепи на Олега, приїжджав під будинок до Олега.

 

Хоча ухвала суду набрала чинності ще пів року тому, досі ні сам журналіст, ні "1+1" в рамках марафону не принесли вибачень перед родиною Олега і не надали жодних спростувань.

 

"Європейська Солідарність вимагає від журналіста і телекомпанії "1 плюс 1" негайно виконати рішення суду, принести спростування і вибачення", - наголосила нардепка.

 

Як повідомляла УМ, екснардеп Олег Барна загинув на фронті.