Сі й Путін провели тривалі переговори

10:53, 18.10.2023
Сі й Путін провели тривалі переговори

Президент Росії Володимир Путін і лідер Китаю Сі Цзіньпін задоволені результатами переговорів. (Фото: Getty Images)

У столиці Китаю Пекіні пройшли переговори російського диктатора Володимира Путіна і його китайського колеги Сі Цзіньпіна.

 

Як інформує УМ, про це 18 жовтня повідомили РИА Новости, ТАСС і Telegram Кремля.

 

Спершу Путін виступив на третьому Міжнародному форумі "Один пояс, один шлях", а потім почалися переговори з китайським лідером.

 

Речник російського президента Дмитро Пєсков повідомив ТАСС, що Путін і Сі продовжили переговори у вузькому складі, потім – віч-на-віч.

 

На початку зустрічі делегацій Володимир Путін заявив, що в нинішніх умовах затребувана тісна зовнішньополітична координація, Росія і Китай саме так і вибудовують співпрацю.

 

Він додав, що за розрахунками рік до року планка в $200 млрд товарообігу вже є, і за календарним роком цей показник точно буде подолано.

 

Сі Цзіньпін заявив, що РФ і КНР неухильно поглиблюють політичну взаємодовіру і підтримують щільну стратегічну взаємодію. Він також сказав, що лідери Росії та Китаю налагодили теплі ділові відносини і міцну особисту дружбу.

 

Як передають російські пропагандисти слова Сі, Пекін готовий працювати з Росією "для захисту міжнародної справедливості".

 

Путін залишив Будинок народних зборів у Пекіні після російсько-китайських переговорів приблизно через 2,5 години після їх початку (о 10 ранку за Москвою), повідомили РИА Новости.

 

Як повідомляла УМ, путін прибув у Пекін: зустрінеться з СІ та іншими лідерами-комуністами.